Härlig kontrast mot alla domedagsprofeter som hörs dagligen


Idag hade jag förmånen att delta vid Näringslivsdagen 2016 i Linköping tillsammans med drygt 300 andra som tagit sig till Cupolen i halkan.

 

S_120_67_20160120-124900

Min alldeles egen personliga sammanfattning av dagen: I Linköping finns driv, entusiasm, vilja och passion. Heja Linköping! Inställningen att allt är möjligt genomsyrade verkligen Näringslivsdagen 2016.

Jag blir löjligt glad när jag hör en VD som säjer "Om det går som vi vill...och det har det lätt för att göra." "Om det går som det ska ...och det brukar det göra" Att sedan rada upp det ena projektet efter det andra och berätta att "det här är det roligaste....nej det är ju egentligen det här som är det roligaste...eller förresten det här är ju det absolut roligaste..." "Det enda problemet jag har är att jag inte har några problem". Härlig inställning!

När det berättas om Ostlänken - ja tågen som ska gå på järnvägen finns ju inte än. Men det löser sig. Och vart nya resecentrum ska ligga - ja det har vi inte bestämt men det ordnar sig, och tunneln som vi vill dra, var den ska gå vet vi inte men det ordnar sig också. Det är jag helt säker på att det gör.

Lite ekonomi som gav oss en betydligt roligare bild, än vi är vana vid från media, där tangenterna för ordet KRIS snart borde vara utslitna. " Det är psykologi och det smittar". Idag fick vi en vaccination så åtminstone vi som var på Näringslivsdagen slipper bli smittade av domedagsprofeterna.

En rad fantastiska företag berättade om sina verksamheter. Plantagon, Narrative, SAAB, ESS. Häftigt!

Sedan fattade aldrig jag hur vi ska lösa högtemperatursupraledningsproblemet. Men det var ju möjligheternas dag så det hoppar vi över och litar på att ESS fixar.

Tack för en inspirerande dag NuLink, SanktKors och Mjärdevi Science Park!

 

"The best way to predict the future
is to create it."
Abraham Lincoln


Publicerat: 2016-01-20