Vilket gäng - så kul att jobba med Mental träning för Brokindsryttarna


Igår var jag för andra gången hos Brokindsryttarna som i år satsar på mental träning för sina medlemmar.

Öppnar dörren till lokalen där vi ska vara och stallkatten smiter ut. Hmm ....då blir jag misstänksam, även mina stallkatter smiter gärna in i värmen så här års och blir såklart inslåsta - då är det inte helt omöjligt att det är nån goluktande hög någonstans. Jodå mycket riktigt - ut med mattan så var det fixat. Lite kylslaget men här är det självklart ett lösningsfokuserat gäng. Upp kommer en kupévärmare så kör vi igång.

Multitasking - hur många passningar var det nu i det vita laget? Grundspänning, muskulär avslappning, andning och trigger var dagens teman. Vi kollade på Stefan Holm och hur han laddar för att sätta sig i det ideala mentala tillståndet för att prestera.

Ett underbart gäng att jobba med. De är med på alla crazy idéer och fick känna på hur de blev starkare bara genom att tänka rätt tankar. Mycket skratt - härligt!

Åker därifrån full av energi. Jag älskar frågvisa, nyfikna människor som bjuder på sig själva. Jag ser fram mot nästa tillfälle den 20 februari.

S_120_69_nyabrokindslogganbesk-rd

 

Armen av stål provade vi också - en verklig klassiker inom mental träning. Prova den du också.

S_100_100_ladda-nedArbeta parvis, en sittande och en stående

1. Låt den sittande personen sträcka ut sin arm, varefter du fattar ett tag i handen och armvecket och försöker böja armen medan den sittande anstränger sig till det yttersta för att hindra dig att böja. Skifta plats så får du pröva att både böja och hålla emot.

2. Den sittande föreställer sig nu och ser en tydlig inre bild av att armen är gjord av stål och att stålarmen sträcks ut och går rakt genom väggen på andra sidan. Hjälp den andre att få känslan av stålarmen genom att fatta runt överarmen och sedan mycket kraftigt dra längs armen och fram till fingrarna. Ge den andre en känsla av att armen nu sitter fast i väggen mitt emot.

När du sedan ska försöka böja, undvik att rycka till (då kan den andre tappa bilden). Börja lite långsamt och mjukt, men efter några sekunder kan du ta i med full styrka.

De flesta som prövar det här första gången blir mycket förvånade över hur mycket starkare de blir utan att ens ta i. Förklaringen ligger i det faktum att du just inte tar i (antagonisterna spänns inte). Du använder bara de muskler du behöver. Avspänd effektivitet kallas det.

Publicerat: 2016-01-17