253 - två fler än förra året


Har du ett jobb du trivs med och älskar att gå till? Grattis i år har du två dagar mer än förra året att spendera på din arbetsplats. Härligt, bara gå dit, leverera och njut under tiden!

För dig som inte gillar ditt jobb så är året maximalt dåligt. Första maj är en söndag, julafton är en lördag och dessutom är det skottår så du får en extra arbetsdag måndagen den 29 februari.

Du har tre val

  1. Fortsätt att vantrivas och vänta till 2025, då först är vi nere i färre än 250 arbetsdagar igen.
  2. Eller också ser du till att trivas bättre på det jobb där du är.
  3. Alternativt se till att komma därifrån dvs byt jobb.

Ursäkterna börjar hagla; "Jag är för gammal, jag är för ung, jag har inte tillräckliga erfarenheter, det finns så många andra som är bättre, jag har för dålig utbildning, jag vågar inte, tänk om jag blir arbetslös bla bla bla...."

S_120_70_expand-yourself-get-out-of-comfort-zone

Ok - är du inte beredd att förändra så sluta för sjutton gnäll varje måndagsmorgon. Du ger både dig själv och din omgivning dvs dina närmaste samt dina arbetskamrater är dålig start på veckan. Om du inte vill ta steget och byta jobb. Fundera på vad du kan göra för att trivas bättre där du är idag. Några enkla tips. Se till att umgås mer med de på arbetsplatsen som ger dig energi, dissa surkarten (för du är väl inte ett själv?), säj något vänligt till den första du möter varje morgon - du blir glad och hen blir glad, vad finns det för nytt du skulle vilja lära dig på jobbet, var en dag med en kollega som verkar ha spännande uppgifter - vad mer kan du göra?

Eller också vågar du kliva ur komfortzonen med ett rejält kliv - du vet det är "Where the magic happens".

S_120_67_20160107-111810

Några frågor du kan börja med att ställa till dig själv

  • vad är ditt mål?
  • vad är du villig att förändra?
  • vad är du villig att offra?
  • om du inte trivs idag - hur vill du ha det istället?
  • hur motiverad på en skala mellan 1 och 10 är du att ändra på situationen?
  • vilka runtomkring dig har du som kan hjälpa dig?
  • vad blir ditt första steg?

Så avslutningsvis vad har du bestämt dig för att göra och när tar du första steget? Får du bara ändan ur vagnen behöver du inte ta dig i kragen.

 

What if I fall? Oh my darling, what if you fly?

 


Publicerat: 2016-01-07