Vissa gånger lite mer utmanande att vara mentalt stark


ok, ok, ok - ibland är det lite svårare att dra på mun.

Allt förberett igår eftermiddag inför uppstarten av Mental träning hos Brokindsryttarna. Kollat igenom bildspelet, att alla länkar fungerar - perfekt! Känner mig nöjd :-) då är det plötsligt ingen bild på min externa skärm. Provar koppla in till projektorn - lika dött där - hmmm. Men jag är lugn, säker på att det ska fixa sig. Ringer min förträfflige bror som är datasnille. Han kopplar upp sig påmin dator via fjärrstyrning. "Jag ringer dig när det är klart" säjer han. Jag sätter mig med en bok, en god öl och en skål med jordnötter.

Han ringer efter ett tag - hittar inte felet troligen hårdvarufel, hdmi-uttaget pajat. Ok - inget att göra åt tills i morgon.

Jag är fortfarande lugn och lika säker på att det ska lösa sig, då provar jag i-padden - för lite minne i den! Ok då provar jag sambons dator - får igång bildspelet men får in ett virus i datorn så för varje klipp jag ska visa från internet så blippar det upp den ena reklamen efter den andra. Lite irriterad nu! Men tänker det får gå ändå. Ilandsproblem!

Så iväg och i god tid på plats idag på morgonen. Börjar med att dra igång projekt och dator - jäpp allt funkar. Ska sedan flytta ett my på datorn och då slocknar projektorn igen.

S_120_80_dsc-0008

Nu börjar deltagarna droppa in också. Startar om allt - men inte ett liv. En tjej lyckas få tag i en annan laptop. Toppen - förberedd till tänderna har jag ju självklart sparat ner materialet på ett usb-minne också. Får igång allt igen, uppkopplad via telefonen - NEJ hon har inte office i sin dator och bildspelet går inte att öppna.

Jag kör utan bildspel helt enkelt, föreslår att jag ska köra charader för att ersätta de filmer jag tänkt visa. Den första snutten var med Robert Gustafsson och Lena Philipsson - gick sådär att visa som charad :-)

Med den taskiga uppkoppling vi hade så var nedladdningen av en prova på version av office klar ca 10 min innan jag skulle sluta. Lite småretlig den där texten som hela tiden visas - "Nu är det snart klart, vänta bara en liten stund till."

Det var ett toppengäng jag träffade på Brokindsryttarna, med på noterna, egna tankar och mycket frågor. Kul! Full av energi åker jag därifrån.

S_120_80_dsc-0009

Och så på hemvägen - stannar bilen innan jag ska köra ut ur en kosrsning för att skicka ett sms. Kör sedan ut och när jag ska lägga ner telefonen i väskan, som står i passagerarsätet, så kommer jag för långt ut i vägrenen och skrapar, på ett räcke i vägkanten, upp sidan på bilen. Från framskärmen till bakskärmen. Då blev jag lite trött ska jag erkänna.

Men nu ska jag på 50 årskalas. Det blir kul.

Ha en toppenfin lördagkväll därute!

Publicerat: 2015-12-12