Skaffa en bra dag!


Du matas med nyheter om krig, skandaler, mutor, orättvisor, fattigdom, natrukatastrofer, brott mm mm....

Stopp, stopp, stopp - det räcker. Ok - jag ska inte räkna upp mer, det räcker att du slår upp dagens tidning eller en nyhetssida på nätet så får du mer än nog. Din hjärna reagerar på detta negativa inflöde och det kan bla visa sig i form av att du blir förbannad och frusterad. Vilket i sin tur gör att du blir sämre, både i hur du presterar på jobbet och privat i ditt umgänge med dina nära och kära.

Om du inte redan visste det kan du själv styra ditt fokus. Jag menar inte att du ska blunda för eländet som händer runt omkring dig men det finns otroligt mycket positivt att uppmärksamma varje dag.

 

S_120_91_skaermklipp

Ord och bilder påverkar ditt mentala tillstånd. Boosta dig själv genom att läsa goda nyheter. Ett tips är Good News Magazin. Positiva känslor gör att du kan tänka fler tankar och lösa problem bättre. Du lär dig saker snabbare när du är glad. Din uppmärksamhet förbättras, ditt arbetsmine växer och du blir mer kreativ.

Vad händer i hjärnan? Det dopamindrivna belöningssystemet striatum hoppar igång, samma system som kickar igång om du tar knark (hoppa över det!), lyssnar på din favoritmusik eller tuggar i dig en chokladbit.

Du! Börja idag - resultatet handlar enbart om hur målmedveten du är.

Ha så kul du kan och må så bra du vill.

Har du inte fattat kan du söka medlemskap här

Publicerat: 2015-12-11